Τα προϊόντα Melissa Gluten free είναι κατάλληλα για άτομα που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη, καθώς η περιεκτικότητα τους σε γλουτένη  είναι μικρότερη από 20mg/Kg  σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EC No 41/2009

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με  τη γλουτένη:
www.melissa.gr/products/gluten-free-pasta

Ελληνική Εταιρία για την Κοιλιοκάκη
www.koiliokaki.com

Ελληνική Κοινότητα Πασχόντων απο Κοιλιοκάκη
www.celiacforum.gr

Clinical Nutrition
www.clinicalnutrition.gr

 

Εάν το παιδί σας δε θέλει να φάει ζυμαρικά ή παραπονιέται για…φούσκωμα, πόνο, ή στομαχική διαταραχή, μετά την κατανάλωσή τους, μην το πιέσετε. Είναι πολύ πιθανόν να ανήκει στο 2% του πληθυσμού, που έχει δυσανεξία στη γλουτένη.

χωρίς γλουτένη

Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε σπόρους όπως το σιτάρι, το κριθάρι και η σίκαλη. Αγαπημένες τροφές, όπως ψωμί, ζυμαρικά, δημητριακά, μπισκότα, ζύμες πίτσας κά, εμπεριέχουν γλουτένη.  Άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη δεν μπορούν να καταναλώσουν τρόφιμα που την περιέχουν και αναζητούν εναλλακτικά προϊόντα.

Με σκοπό  να μη στερούνται οι μικροί μακαρονάδες το αγαπημένο τους φαγητό, δημιουργήσαμε μια σειρά ζυμαρικών χωρίς γλουτένη, φτιαγμένα από καλαμπόκι και ρύζι. Η νεα σειρά της Melissa Χωρίς γλουτένη, περιλαμβάνει Σπαγγέτι, Στριφτό και σχήματα με δεινοσαυράκια. Η όψη, η υφή και η γεύση δε διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα ζυμαρικά.  Έτσι μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε ελεύθερα το πιο δημοφιλές φαγητό στον κόσμο!