Ο οργανισμός των παιδιών είναι μια μηχανή που δουλεύει μέρα- νύχτα και χρειάζεται καύσιμα. Αυτά τα καύσιμα τα παίρνει από τις τροφές, άρα είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να διατρέφονται σωστά. Η σωστή διατροφή για τα παιδιά πρέπει να περιλαμβάνει 60% υδατάνθρακες, 30% λίπη και 10% πρωτεΐνες.

Πού τα βρίσκουμε όλα αυτά;

Πρωτεΐνες
Οι πρωτεΐνες βρίσκονται σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς όπως κρέας, αυγά, γάλα, ψάρι, κοτόπουλο.
Λίπη
Τα λίπη προσδίδουν τις περισσότερες θερμίδες στον οργανισμό και εντοπίζονται στο λάδι, το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τους ξηρούς καρπούς.
Υδατάνθρακες
Οι υδατάνθρακες και μάλιστα οι σύνθετοι (όπως αυτοί των ζυμαρικών) πρέπει να αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι θρεπτικών συστατικών για μικρούς και μεγάλους. Τους βρίσκουμε στα φρούτα, τα λαχανικά, τη ζάχαρη, το ψωμί, το ρύζι και τα ζυμαρικά.


Μαμά, θέλω μακαρόνια!

Εάν και εσάς το παιδί σας τρελαίνεται για ζυμαρικά μπορείτε να ξέρετε με σιγουριά ότι η συγκεκριμένη τροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία των μικρών μας.

Τα ζυμαρικά φτιάχνονται από αγνό σιτάρι και προσδίδουν ενέργεια στον παιδικό οργανισμό, κρατώντας τον σε ευεξία και καλή διάθεση.
Δεν περιέχουν εκ φύσεως κορεσμένα λιπαρά, κάτι που τα καθιστά εξαιρετική διατροφική επιλογή σε μια εποχή κατά την οποία αυτή η κατηγορία λιπαρών βρίσκεται «κρυμμένη» σε πολλά τρόφιμα που απευθύνονται σε παιδιά (σνακ, ντόνατς κ.ά.) και η συμβολή τους στην παιδική (και όχι μόνον) υγεία είναι δυσμενέστατη.

 

Γιατί τα Pasta Kids είναι ιδανικά για παιδιά;

Τα Melissa Pasta Kids περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά του σκληρού σιταριού, το οποίο αλέθουμε με μεγάλη φροντίδα και συνεχείς ελέγχους ποιότητας. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ζάχαρη και αλάτι και δεν περιέχουν συντηρητικά. Παράλληλα αποτελούν πηγή πρωτεϊνών, φωσφόρου και μαγνησίου.
Με μια νόστιμη, ελαφριά σάλτσα, αποτελούν ένα πλήρες γεύμα, λίγων λιπαρών που δίνει γρήγορα την αίσθηση κορεσμού, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Βρίσκονται στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής, ενώ η μοναδική γεύση τους τα κατατάσσει στην κορυφή της απόλαυσης για μικρούς και μεγάλους.